0 Стока

Стока(0)

0-Стока
Оптоварување 0.00
Цел број 0.00
Прирачникот за етнички медиуми во Канада

Прирачникот за етнички медиуми во Канада

DEN 2080.00
Залиха

Пристапност

Во суштината, прашањето како Канаѓаните се вклучуваат со етничките медиуми е прашање за тоа што значи овој медиумски сектор за социокултурната, економската и политичката интеграција на Канаѓаните, и мнозинството и малцинствата и во односите со расата на Канада. Соработниците ги преиспитуваат теоретските и методолошките пристапи кон истражувањето на етничките медиуми, ги истражуваат практиките на етничките медиуми по културни, јазични и религиозни линии и ги испитуваат политиките што влијаат на производството и потрошувачката на етнички медиуми. Соработниците ги преиспитуваат теоретските и методолошките пристапи кон истражувањето на етничките медиуми, ги истражуваат практиките на етничките медиуми по културни, јазични и религиозни линии и ги испитуваат политиките што влијаат на производството и потрошувачката на етнички медиуми. Овој волумен прашува како се смениле етничките медиуми, како тие продолжуваат да бидат релевантни, и што значи тоа за мултикултурна Канада . Нудејќи преиспитување на современите медиуми, прирачникот за етнички медиуми во Канада прашува како се смениле етничките медиуми, зошто тие продолжуваат да бидат релевантни и какво влијание има овој медиумски сектор врз етнокултурните заедници, како и поширокото општество. Прирачникот за етнички медиуми во Канада обезбедува богат ресурс за секој што е засегнат во врска со улогата на медиумите во сложениот однос помеѓу етничката припадност, расата, припадност и маргиналност.

Параметри на производот

Слична стока